11/15/11 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Леон Панета е против съкращаването на военния бюджет с 1 трилион долара

Американският министър на отбраната Леон Панета предупреди в писмо до двама републикански законодатели, че съкращаването на бюджета за отбрана с близо 1 трилион долара, може да доведе до прекъсване на договора с Lockheed Martin Corp.’s за изтребителите Ф-35, съобщи "Блумбърг". В писмото си до републиканските сенатори Джон Маккейн и Линдзи Греъм Панета добавя, че орязването на парите с над 450 милиарда долара за 10 години ще намали "рязко състава на военните". За бюджетната 2013 г., която започва през октомври 2012 г., намаляването на разходите за отбрана ще бъде с 23%, а за следващите 10 години - с близо 20% . Това ще доведе до прекъсване на основни програми, касаещи модернизацията на военното оборудване. "Не можеш да купиш три четвърти от кораб или сграда", пише Панета. Суперкомисия в Конгреса се опитва да постигне съгласие за най-малко 1,2 трилиона долара съкращаване на разходите за отбрана, като сумата трябва да бъде договорена до 23 ноември.
Ако Конгресът не постигне съгласие, федералните разходи ще бъдат намалени автоматично, включително с 500 милиарда долара за военното ведомство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване