11/17/11 09:34
(http://radiomilena.com/)

Поетично турне минава през пет града и завършва в София

Четирима млади български поети организират първото по рода си поетично турне в 6 български града. Обиколката започва на 2 декември в Стара Загора, минава през Бургас (3. 12), Шумен (5. 12), Русе (6. 12), Пловдив (8. 12) и завършва на 12 декември с представление в Лилавия салон на Чешкия център.

4х4 е името на проекта, в който участват Радослав Чичев, Иван Димитров, Ясен Василев и Мирослав Христов. В продължението на 1 час четиримата изпълняват поезията си по нетрадиционен начин, като съчетават музика, игра и движение.

Ясен Василев е издал книгите „Сляп виси безкрая“ и „Андрогин“, печели София:поетики през 2010 и множество други награди.

Иван Димитров е издал книгите „Местни чужденци“ и „Животът като липсваща лъжица“, през 2011 печели голямата награда за драма на Друмевите празници и множество други награди.

Мирослав Христов е автор на „Череша с гравитация“, печели специалната награда на Националния литературен студентски конкурс Шумен 2011 и множество други награди.

Радослав Чичев е автор на „От прашинката на деня“, печели конкурса на „Театър 199“ за нова българска пиеса през 2010 и множество други награди.

Проектът се осъществява с подкрепата на Art Office в рамките на тяхната програма „Изкуство в движение“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване