11/18/11 11:04
(http://radiomilena.com/)

Бургас и Къркларели с общ зелен проект

Днес официално стартира изпълнението на проекта “Зелени коридори – популяризиране на природното, културно и историческо наследство в региона на Бургас и Къркларели“ CCI No 2007CB16IPO008 Договор №РД-02-29-173/01.07.11. Той се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

Основните параметри на проекта представиха зам.-кметът на община Бургас Атанаска Николова и кметът на Къркларели Джавит Чалаян. В пресконференцията участваха още Генералният консул на Турция в Бургас Джем Улусой и кметът на гр. Малко Търново Илиян Янчев.

 

Проектът цели да популяризира и предложи като общ туристически продукт природното, културно и историческо наследство в регионите на Бургас и Къркларели. В основата му е заложена концепцията „зелени коридори“, която предвижда проучване на възможностите за интегриране на забележителностите в единна система от потенциални вело маршрути.

Първите дейности са свързани с идентифициране и проучване на обектите. Следва начертаването на система от виртуални зелени коридори. За финал ще бъдат разработени концепция и технически проект за пилотен “зелен коридор” на територията на Бургаски регион, както и интерактивен пътеводител за популяризиране на концепцията за зелени коридори в регионите на Бургас и Къркларели.

Общият бюджет е 98 400 евро. Проектът ще се изпълнява през следващите 12 месеца.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване