11/20/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

„Борусия“ (Дортмунд) изненада „Байерн“ насред Мюнхен

Лидерът в германската Бундеслига „Байерн“ (Мюнхен) претърпя изненадващо поражение на собствения си стадион „Алианц Арена“ от шампиона на страната „Борусия“ (Дортмунд) с 0:1. Преди дербито „баварците“ бяха сочени за абсолютен фаворит, но след изтичането на 90-те минути, възпитаниците на селекционера Юрген Клоп триумфираха.
Срещу „Борусия“ (Дортмунд) наставникът на „Байерн“ Юп Хайнкес заложи на най-доброто, с което разполага, но претърпя огромно разоарование. Франк Рибери, Томас Мюлер, Ариен Робен и Марио Гомес се представиха под възможностите си и заслужено заедно със съотборниците си претърпяха трета загуба от началото на шампионата. В герой за гостите от Дортмунд се превърна младата звезда на немския футбол Марио Гьотце, който реализира единственото попадение в срещата.
След успеха „Борусия“ (Дортмунд) се утвърди на второто място във временното класиране с актив от 26 точки и изостава само на 2 от лидера „Байерн“. На трета позиция също с 26 точки е тимът на „Борусия“ (Мюнхенгладбах), а четвърти е „Шалке 04“ с 25 точки. В 13-ия кръг от местното първенство, „Шалке 04“ победи с 4:0 „Нюрнберг“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване