11/20/11 18:28
(http://www.klassa.bg/)

„Милан“ иска Бербатов за заместник на Касано

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов се превърна в основна трансферна цел на италианския гранд „Милан“. Според местните медии, клубът от Милано спешно търси заместник на нападателя Антонио Касано, който претърпя операция на сърцето и няма да играе футбол в следващата половин година. Идеята на ръководството на „росонерите“ е съставът да бъде подсилен с класен нападател под наем до лятото с опция за постоянен контракт след това.
Вицепрезидентът на италианския шампион Адриано Галиани искаше да привлече в клуба нападателя на „Челси“ Дидие Дрогба, но котдивоарецът отказа да премине на „Сан Сиро“ като преотстъпен. Иначе той е готов да заиграе в „Милан“, но с договор най-малко от лятото на 2013 година. Поради тази причина Галиани е насочил интереса си към Димитър Бербатов, чийто договор с „Манчестър Юнайтед“ изтича в края на сезона. В „Милан“ се надяват да успеят да го привлекат срещу минимална трансферна сума.
През уикенда обаче мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън заяви, че „Юнайтед“ ще се възползва от клауза в договора на Бербатов и контрактът на нападателя ще бъде продължен с още един сезон до лятото на 2013 година. Развитие по въпроса със сигурност ще има най-рано в началото на новата година, когато отваря зимният трансферен прозорец.
Иначе в двубой от 11-ия кръг на италианската Серия „А“ „Милан“ завърши наравно 0:0 при гостуването си на „Фиорентина“ и по този начин пропусна възможността да оглави класирането в Италия. В друг двубой от този кръг „Наполи“ и „Лацио“ също завършиха наравно 0:0. „Интер“ пък победи с 2:1 тима на „Каляри“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване