11/20/11 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Искането за касиране на изборите е популистко

Искането за касиране на изборите е „политическо и популистко“. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред Нова телевизия. Според него разликата между кандидатите е била достатъчно голяма.
Той обясни, че ако разминаването между резултатите на кандидатите е било 100, 200 или 300 гласа, то тогава искането вероятно щеше да има основание. Според вицепремиера Изборният кодекс трябва да е в състояние да ограничи контролирания вот по малките населени места. Той обясни, че в момента срещу кандидатите не е позволено да се използват специални разузнавателни средства (СРС), но изрази надежда, че в бъдеще това ще се промени.
Той отрече да е имало коалиция между ГЕРБ и БСП в общините Варна и Плевен. „Основният опонент на ГЕРБ в тези избори беше БСП и те имаха собствени кандидати на тези места“, каза още Цветанов.
Миналата седмица БСП, ДПС и "Атака" внесоха искане до Конституционния съд да се произнесе по законността на изборите за президент и вицепрезидент. Под искането са се подписали 71 народни представители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване