11/20/11 18:52
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА победи „Литекс“ в Ловеч и погледна към титлата

Отборът на ЦСКА победи тима на „Литекс“ с 2:0 в дербито на 14-ия кръг на родната „А“ професионална футболна група. Двубоят между двата тима се игра на градския стадион в Ловеч и предложи приличен за родните стандарти футбол, два гола и два червени картона.
През първата част двата тима си разделиха по 20 минути. През първите възпитаниците на наставника Атанас Джамбазки създадоха няколко добри положения за гол, но вратарят на ЦСКА Райс Мболи отрази удар на Христо Янев, а Том, Светослав Тодоров и Мирасема стреляха в аут. След 25-ата минута, „червените“ взеха инициативата и на свой ред пропуснаха няколко положения за гол. Така в края на първото полувреме двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево реми.
След паузата двубоят стана още по-динамичен и агресивен. В 52-рата минута Том пропусна чудесна възможност за гол, но ударът му беше спасен от Райс Мболи. Само две минути по-късно Зику открадна една топка от краката на Бернар Итуа, подаде към Грегъри Нелсън и той с глава откри резултата, извеждайки ЦСКА напред в резултата. В 56-ата минута главният рефер на този двубой Ивайло Стоянов показа червени картони на Том и Райс Мболи за удари без топка, които футболистите си размениха при едно меле, започнато от футболиста на „Литекс“. С по 10 души на терена двата отбора се откриха и тръгнаха в атака. „Литекс“ потърси изравнителен гол, а ЦСКА втори, решителен за успеха. В 77-ата минута Зику реализира втори гол във вратата на домакините и донесе ценния успех за своя тим. С победата в Ловеч ЦСКА се изравни в класирането с лидера „Лудогорец“, като и двата тима са с по 35 точки в актива си. В последния кръг от есенния дял двата тима излизат един срещу друг в пряк спор за първото място във временното класиране.
Кръг преди края на есенния дял на родното първенство хитът в елита – новакът „Лудогорец“ (Разград), продължава да води във временното класиране на родната „А“ футболна група. Възпитаниците на селекционера Ивайло Петев записаха очаквана победа над предпоследния „Калиакра“ (Каварна) с 2:0 и вече имат актив от 35 точки. Точни за „Лудогорец“ бяха Михаил Александров и Кабеселе през второто полувреме.
В друга среща от този 14-и кръг „Левски“ победи с 2:1 тима на „Видима Раковски“ на собствения си стадион „Георги Аспарухов“. Още в 1-вата минута Дарко Тасевски откри резултата, но в 20-ата Георги Какалов изравни. След почивката Сьорд Арс реализира за 2:1 и донесе нови три точки в актива на „сините“. След победата отборът на „Левски“ събра 30 точки в актива си, като 24 от тях са спечелени у дома.
В едно от дербитата на кръга пък „Черноморец“ (Бургас) победи като гост закъсалия тим на „Локомотив“ (София) с 4:0. Попаденията за „акулите“ бяха дело на перлите в селекцията на бургаския отбор – Анеси, разписал се на два пъти, Хайри и Жужу. С трите точки отборът на „Черноморец“ (Бургас) запази третото място във временното класиране с актив от 30 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване