11/21/11 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Наказание грози ЦСКА преди дербито с "Лудогорец"

Отборът на ЦСКА може да получи доста тежък удар точно преди дерби срещата с „Лудогорец“ след седмица. Заради канонадата от бомбички и димки от страна на "червените" фенове по време на мача с „Литекс“ отборът почти сигурно ще отнесе тежко наказание от БФС. Дисциплинарната комисия се събира днес, от 17,00 часа, на редовното си след всеки кръг заседание. В началото на второто полувреме на двубоя с „Литекс“ агитката на ЦСКА прекъсна мача за няколко минути заради канонадата от бомбички и фойерверки, които покриха терена в Ловеч. Главният съдия Ивайло Стоянов се принуди да спре за кратко двубоя, докато димът се разсее. Бразилският вратар на домакините Винисиус Баривиера пък избяга от наказателното си поле от страх да не бъде уцелен от бомбичка. Феновете хвърляха и бутилки, и други предмети, което изнерви Том, който хвърли едно шише обратно към трибуните. За тези нарушения наказанието изглежда почти сигурно, защото вече веднъж по подобен начин бе наказан вечният враг „Левски“, който се наложи да играе без публика срещу „Локомотив“ (Пловдив). Именно поради тази причина, за да има паритет, БФС най-вероятно ще насрочи ЦСКА - „Лудогорец“ да се играе без публика.
Според информация на „Дарик“ обаче единствено парични глоби за хвърлените предмети от феновете на ЦСКА и „Литекс“ се очаква да бъдат наложени на двата тима. Според техни източници най-вероятно за хвърлените димки и ракети от публиката си „червените“ ще бъде санкционирани с 2000-3000 лева глоба, а „Литекс“ за двете описани в докладите хвърлени бутилки – 1000 лева. Разбира се, последната дума по въпроса ще има Дисципът, който е доста раздвоен по напечения казус. След вечното дерби ЦСКА получи предупреждение за бутилката, с която бе уцелен старши треньорът на „Левски“ тогава Георги Иванов. Вчерашното провинение обаче не е идентично, тъй като не е пострадал никой, от което следва единствено финансова санкция.
Същевременно полузащитникът на ЦСКА Спас Делев вероятно ще бъде продаден в турското първенство през зимата срещу шестцифрена сума. Около клуба се шушука, че „Газиантепспор“ отново е вариант за бившия играч на „Пирин“ (Бл), който през тази есен не се представя кой знае колко добре в първенството, но въпреки това продължава да бъде искан от турците. В „Газиантепспор“ играе друг българин - Ивелин Попов, което може да улесни осъществяването на сделката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване