11/21/11 12:26
(http://radiomilena.com/)

Обновиха детска градина в Бургас

С много песни, игри и весело настроение днес, в Деня на християнското семейство, бе открита обновената и с подобрени енергийни характеристики детска градина „Пламъче“ в бургаския комплекс „Лазур“.

Тя е реновирана със средства, осигурени от Община Бургас по Фонд „Енергийна ефективност” в размер на 120 000 лв., от които 90 000 лв. по Фонда и 30 000 лв. – собствени средства.

На празничното събитие бе и кметът Димитър Николов, който поздрави всички присъстващи за Деня на християнското семейство – 21 ноември и сподели, че обновяването на детските заведения в общината и строежа на нови ще продължи и през следващата 2012 година. На децата от градината, Димитър Николов пожела много безгрижни игри и забавления, и повече щастливи мигове в подобрените условия.

ЦДГ № 9 „Пламъче” е построена през 1964 г. и оттогава не е ремонтирана. Поради този факт фасадата на детската градина бe с изпопадала мазилка и боя, а в помещенията имаше влага.

Поставена е външна топлоизолация, нова дограма и нова хидроизолация на покрива. Отоплителната инсталация е цялостно подновена и модернизирана. Ремонт е извършен и в помещенията за игра и почивка на децата, а обзавеждането е подменено с ново. Енергоефективните мерки ще намалят значително разходите за отопление на детското заведение.

На тържеството на обновената градина присъстваха още зам.-кметът Йорданка Ананиева, директори на детски заведения, родители и много деца.

В ЦДГ 9 „Пламъче” се обучават 240 деца в 8 градински групи от 3 до 7 год. възраст.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване