11/21/11 08:08
(http://radiomilena.com/)

Трайчо Трайков: България ще изплува бързо от кризата

Аз съм за намиране начин за гарантиране на устойчивост на пенсионната система, но от друга страна ако погледнем годините за пенсиониране в Европа е доста по-висока, така че увеличаването на годините за пенсиониране за мен е неизбежна, каза Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в предаването на БНТ „Денят започва“ .

БДЖ си има ресорен министър, казва се Ивайло Московски, който отговаря за дружеството, моят ресор касае много други важни неща като подобряване конкурентноспособността на българската икономика.

Ние търсим структура, която има повече добавена стойност, а високата добавена стойност е в предприятията и компаниите, които произвеждат иновации, такива компании се представят доста добре и имат огромни перспективи пред себе си, обясни иконпмическият министър.

България ще изплува доста бързо от икономическата криза, тъй като сме в първата петица по добра финансова дисциплина и очакван растеж, и нека престанем с това: „България е на последно място“, категоричен беше Трайков.

Кредитите за малките и средни фирми са на-важния подход за гарантиране на стабилна икономика в България, обясни своята гледна точка министърът.

Политиката ни да сме изключително внимателни с бюджета е била изключително правилна, защото видяхме какво се случва със страни, които не внимаваха с това.

За чуждите инвестиции икономическият министър каза, че очаква да са повече през тази година и затова стартира представянето на България в световни икономически изложения.

Догодина започваме строителството на бългро-гръцката газопроводна връзка, която на практика ще ни свърже с Каспийския регион до 2013, което ще ни направи енергийно независими, допълни Трайчо Трайков.

По отношение на проучванията за добива за шистов газ той каза, че приема критиките затова, че на хората не е обяснено добре за какво става въпрос, но е категоричен, че хората трябва да бъдат спокойни, че екосистемата на България ще бъде запазена.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване