11/21/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

УниКредит Булбанк ще бъде управляваща банка на фонд ФЛАГ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството избра УниКредит Булбанк за управляваща банка на Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ, съобщиха от ведомството. Срокът на договорът е три години. Финансовата институция бе избрана с открита процедура по Закона за обществените поръчки.
Фонд ФЛАГ е създаден през март 2007 г. Кредитната дейност стартира от януари 2009 г., след като в края на 2008 г. фондът и УниКредит Булбанк подписаха първия си тригодишен договор за управляваща финансова институция. От началото на работата си до 30 октомври 2011 г. са подадени 253 искания за кредити от 287 млн. лева. Сключени са 214 договора на обща стойност 221 млн лева. Подкрепени са проекти за над 600 млн. лева по европейските програми „Регионално развитие” и „Околна среда”, Програмата за развитие на селските райони, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и за трансгранично сътрудничество. Досега са погасени 95 кредита за 95 милиона лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване