11/22/11 19:39
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" остана без отбор за двубоя с "Банско"

Селекционерът на „Левски“ Николай Костов изпитва сериозни затруднения около избора на стартов състав за двубоя с „Банско“ от 1/16-финалите от турнира за Купата на България. Срещата ще се играе днес от 13,30 часа на стадион „Свети Петър“ в курортното градче.
Дарко Тасевски и Сьорд Арс не са напълно възстановени от контузиите си и по всяка вероятност ще пропуснат сблъсъка. Тасевски контузи глезена си в двубоя срещу „Видима“ през уикенда, а Арс е с подут крак след удар в същата среща. Двамата пропуснаха последното занимания на „сините“ и се подготвяха във фитнеса заедно с Ларс Рисп. Освен с многото контузии в тима наставникът Николай Костов ще трябва да се справя и без наказаните футболисти. Йордан Милиев и Владимир Гаджев са с по пет жълти картона и автоматично пропускат двубоя с „Банско“. В отсъствието на толкова много и все важни футболисти Николай Костов ще попълни групата си с юношите на тима Тодор Чаворински и Асен Георгиев. Двамата са родени през 1993 година и често тренират с мъжкия отбор на „Левски“.
Предвид многото отсъстващи в столичния гранд домакините от „Банско“ се заканиха да елиминират „сините“ от турнира. „Играл съм срещу „Левски“ и за първенството, и за Купата на България. За жалост все още не съм вкусил победата срещу „сините“ и дано Бог да ни помогне да ги отстраним от турнира. Ще бъда истински щастлив, ако това стане след мое попадение или поне асистенция за отбелязване на гол. Ще направим всичко възможно да се представим повече от впечатляващо“, заяви капитанът на „Банско“ Димитър Крушовски.
В друг интересен двубой от този кръг „Славия“ приема ЦСКА и ще се опита да спечели за втори път през този сезон. По-рано през годината „белите“ победиха с 2:1, но в среща от родната „А“ футболна група. Сега всички в „Славия“ отново се готвят за успех срещу „червените“. „Можем да победим ЦСКА. Вече го направихме веднъж. Призовавам всички фенове, които обичат отбора, да дойдат на стадиона независимо от часа на двубоя. Всички ние имаме нужда от подкрепата на привържениците, за да изхвърлим ЦСКА от надпреварата“, заяви собственикът на „Славия“ Венцислав Стефанов.
Лидерът в "А" група "Лудогорец" също ще хвърли всички сили в двубоя срещу "Берое", който ще се играе в Стара Загора. Тимът от Разград ще търси задължителна победа, като основната цел е титлата от турнира, която ще му гарантира участие в европейските клубни турнири.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване