11/24/11 16:09
(http://radiomilena.com/)

122 от общо 263 влака не са се движили поради стачните действия през днешния ден

Днес не са се движили 122 от общо 263 влака, които обичайно пътуват по разписание в интервала между 08:00 ч. и 16:00 ч.,съобщи Агенция Фокус. Някои от тези влакове са заминали от началните си гари, но са престоявали в междинни гари по маршрута на своето пътуване. В тази бройка са включени и влаковете, които са отменени поради липса на подвижен състав в началните им гари. Всички влакове, които заминават от Варна и Бургас, се движат по редовното си разписание.
Влаковете, които по график са  след 16:00 ч., са  потегллили от началните си гари с известни закъснения, вариращи до над 1 час. Причината за това се дължи на престоя на някои влакове в отделни гари по своя маршрут поради обявените стачни действия.
В стачката са участвали 600 служители от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, докато в „БДЖ – Товарни превози” ЕООД няма регистрирани участници в стачните действия. В процентно изражение стачкуващите служители са под 5% от общия брой на служителите в дружеството.
Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД отново заявява, че няма да отстъпи от своята позиция да извърши жизнено необходимите за дружеството реформи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване