11/24/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Холандия прекалява с упорството си за Шенген

Холандия иска да види напредък в усилията на България и Румъния в борбата с корупцията, преди да се съгласи с членството на двете държави в Шенген.
От една страна, няма нищо страшно в предложението на министъра на имиграцията Херд Леерс да се видят резултатите и чак след това да се вземе решение, вместо да се използват поетапни, спасителни варианти, които навяват на мисълта, че ще ни вземат по милост. Проблемът е, че Холандия е толкова упорита в нежеланието си да приема българи и румънци, че винаги ще намира мотив, за да ни каже “не”. И стигна дори дотам да не желае включването на темата в дневния ред на следващия Европейски съвет на 9 декември. А защо не вземат предвид реалния факт, че в страната живеят малко българи, повечето от които са студенти или са заети в селското стопанство, които не натоварват тяхната социална система, за разлика от други националности.
Безспорно сигурността на външните граници винаги трябва да е приоритет, въпреки че сега на дневен ред е нестабилността на финансовите пазари в Европа, но така или иначе България и Румъния вече показаха, че отговарят на техническите условия. На двете страни беше обещано да се присъединят, ако отговорят на тези критерии, така че упорството на Холандия изглежда прекалено.
От друга страна, по-добре да ни приемат при показан действителен напредък, вместо, както сме свикнали, да минаваме между капките и с едно затворено око.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване