11/25/11 13:57
(http://radiomilena.com/)

Найденов: Предложихме на зърнопроизводителите по-нисък акциз за нафтата

Правителството е предложило на зърнопроизводителите във орязания финансов пакет за следващата година да бъде заложено и намаляване на акциза на дизеловото гориво, използвано от тях. Това съобщи в кулоарите на парламента земеделският министър Мирослав Найденов, предаде агенция КРОСС. Найденов е отправил предложението на конференцията на Националната асоциация на зърнопроизводителите снощи, след като е получил разрешение за това от премиера Бойко Борисов по телефона. От браншовата организация обаче не са останали удовлетворени и са заявили, че държат на целия финансов пакет в размер на 570 млн. лева, който им беше обещан през септември.

„Те казаха, че това не ги удовлетворява. Продължават да настояват и тяхното намерение остава да протестират от понеделник, направили са организация. Дано проявят разум, защото всички ние като общество сме качени на една лодка. Ако много я клатим, ще паднат и тези, които я клатят“, заяви Найденов.
Земеделският министър обясни, че нотификацията за намаляване на акциза на нафтата за земеделците вече е изпратена в Брюксел. Борисов е уверил, че необходимото финансиране от 70 млн. лева е осигурено.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване