11/27/11 13:08
(http://radiomilena.com/)

Дянков: Ще проведем пенсионната реформа въпреки протестите

Пенсионната реформа е пример как правителството не мисли само за времето в настоящия мандат, а и за следващи мандати. Въпреки протестите правителството е решено да проведе пенсионната реформа. Тя ще се гласува и ще бъде приета,
дори ако сега президентът наложи вето“
. Това каза в Созопол вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той съобщи, че от 1999 година насам НОИ е в огромен дефицит. Тази година дефицитът е близо 4 милиарда лева. Ако се приеме реформата, този дефицит ще се намали с около 40 милиона лева, допълни Дянков.

Финансовият министът съобщи, че вече 14 държави в Европа са направили подобни реформи в пенсионната сфера. „Реално в този мандат реформата не ни помага особено. Следващата година ще додадем близо 10 милиона лева за да може да се увеличи минималната пенсия до 145 лева„, подчерта министърът. Той каза, че това повишение на минималната пенсия е над увеличението на инфлационния индекс. Ако не заложим промените сега, през 2014-2015 година бюджетът ще трябва да плаща 5-6 милиарда лева на година само заради този огромен дефицит в НОИ, обясни Дянков.

Вицепремиерът посети Созопол за да инспектира проучвателните и възстановителни работи по обекти, свързани с правителствената програма за развитие на културно-историческия и религиозен туризъм, информира БТА. /Еcon.bg/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване