11/27/11 09:15
(http://radiomilena.com/)

И полицаите ще протестират

И полицаите отново излизат на протест. Това реши полицейският синдикат на национална конференция в Хисаря. Датата все още се уточнява. Служители на МВР обаче решиха да подкрепят националния протест на двата големи синдиката в сряда, съобщи БТВ, цитира actualno.com.  Полицаите се обявиха против вдигането на годините за пенсия с две, въпреки че в писмо до тях вътрешният министър Цветан Цветанов ги успокои, че само тази реформа ще засегне системата на МВР. Намаляване на обезщетенията при пенсиониране нямало да има. „Само преди година беше твърдо и категорично и гарантирано че това ще става по 4 месеца на година тоест плавно. Къде да са ни основанията да имаме доверие?“, попита Валентин Попов, УС на СФСМВР.Не приемаме тази реформа и начина, по който се взимат решенията от правителството. Нарушава се изцяло Конституцията и правата на всички служители в тази държава, добави Борислав Мазнев от синдиката.
Така на големия национален протест организиран от КНСБ и КТ „Подкрепа“ в сряда, ще има и хора от полицейския синдикат. Междувременно полицаите готвят и самостоятелни изяви. Датата ще бъде допълнително избрана, както и формата на протест. Пушенето и пиенето на вода са в миналото. Освен против пенсионната реформа, полицейският протест ще бъде и с традиционното искане – по-добри условия за работа.
„Исканията си остават същите, ние настояваме за увеличаване на заплатите на редовите полицаи, тези които са на улицата, служителите, които са пряко застрашени при борбата с престъпността“, каза Мазнев.
Синдикатите продължават да искат среща с премиера Бойко Борисов. Те провеждат разговори и с други синдикални организации в системата на сигурността за съвместни действия.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване