11/28/11 19:11
(http://www.klassa.bg/)

Пакистан затвори границите си за конвоите на алианса

Пакистан окончателно затвори границите си за натовските конвои, транспортиращи гориво и други доставки за международните войски в Афганистан, съобщи АП.
Това стана след въздушния удар на алианса, при който бяха убити 24 пакистански военни. Затварянето на границите ще отреже пътя на почти половината от доставките за силите на ИСАФ.
Версиите за случилото се в събота сутринта, когато хеликоптери на НАТО нанесоха удар по военен пост на пакистанска територия на границата с Афганистан, все още се разминават. Говорителят на пакистанската армия ген. Атар Абас отрече твърдението, че пакистанските сили първи са открили огън срещу силите на НАТО. Афганистански официални източници съобщиха, че атаката на алианса е започнала, след като по време на мисия на афганистански командоси и американски специални части от пакистанския граничен пост е бил открит огън. По думите на ген. Абас атаката срещу граничния пост е продължила два часа, и то дори след като местни командири са помолили коалиционните сили да прекратят нападението. Командирът на ИСАФ ген. Джон Алън и американският посланик в Пакистан Камерън Мънтър обещаха да проведат разследване и да установят фактите около инцидента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване