11/30/11 14:03
(http://radiomilena.com/)

Кметът на Бургас разпореди мерки за обезопасяване и засилване контрола по празниците

Само след няколко дни улиците и площадите на Бургас ще се изпълнят с хора, дошли да отбележат празника на града – Никулден. По традиция по време на тържествения концерт на 6 декември на площада ще бъде дадено началото и на светлите коледни и новогодишни празници с включване на елхата и празничното осветление.

По този повод кметът Димитър Николов нареди да бъдат предприети всички необходими действия за осигуряване спокойствието и сигурността на жителите и гостите на Бургас по време на празниците.

Изпълнението им е възложено на служителите от общинската дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ и органите на реда от областната дирекция на МВР. Те ще се грижат за безопасното протичане на всички събития и тържества през целия декември, тъй като това е най-пъстрият и богат на празници месец в календара.

Засилен контрол ще има на всички места за празнуване и забавление – площади, пазари, увеселителни и питейни заведения като барове, дискотеки, кафета и др. Проверки ще бъдат осъществявани и по уличните артерии в целия регион за спазване закона за движение по пътищата, особено в дните около празника на студентите – 8 декември.

Местата за продажба на алкохол и на пиротехнически средства – бенгалски огън, бомбички, фойерверки и др., също ще бъдат често инспектирани. При установяване на нарушения и неспазване на правилата за обществения ред на собствениците ще бъдат издавани актове и ще бъдат налагани съответните санкции.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване