11/30/11 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Лотар Матеус: За мен е загадка защо БФС ме уволни

Бившият национален селекционер Лотар Матеус пристигна вчера в София, за да прекрати официално взаимоотношенията си с Българския футболен съюз. Германецът имаше договор с федерацията до 30 ноември. Той заяви,че не е сърдит на никого за уволнението, но така и не е получил мотивите за решението на Боби Михайлов.
„Не съм ядосан от решението на федерацията. Подписахме договор преди една година и мислех, че ще работим по-дълго заедно. Такова беше желанието ми. Такива бяха и разговорите ни с президента преди 3-4 месеца, когато играхме в Беларус. По-късно от БФС промениха намеренията си и аз уважавам това. Надявам се, че всички дължими суми ще ми бъдат изплатени, но за финансови въпроси не искам да говоря“, каза Матеус.
„Така и за мен си остава загадка, защо ме уволниха. Казаха ми само, че вече не съм треньор на националния отбор. Това е. Мога да кажа само, че съм давал най-доброто от себе си всеки ден. Следял съм българския футбол и бях свързан със страната. Посещавах играчите, които бяха извън България. Правех каквото беше възможно. Може би трябваше по-добра комуникация между мен и хората от федерацията“, сподели германецът.
Вече бившият национален селекционер на България Лотар Матеус пожела успех на своя наследник начело на трикольорите – Любослав Пенев. „Пожелавам му успех. Със сигурност не е лесна работа, защото видяхте, че резултатите и след мен бяха същите срещу Украйна и Уелс. От самото начало казвах, че българският футбол трябва доста да се промени, за да се получат резултати според желаното. Това е сериозна работа и трябва да има по-тясно сътрудничество между клубовете и федерацията. Трябват повече средства за клубовете, за да могат да създадат по-добри условия за тренировки. И всичко това трябва да е синхронизирано, за да се получат резултати“, каза Матеус. Треньорът обяви, че вече има няколко оферти от други отбори и единствената причина да не е приел някоя от тях е, че до днес имаше договор с БФС.
Същевременно президентът на БФС Борислав Михайлов изрази задоволство от програмата за Група 3 на световните квалификации, която беше изработена на преговори в Прага. "Изпълнихме нашите предложения за програмата почти на 90%. Чисто от финансова гледна точка искахме да започнем с Италия и е хубаво, че това се случи. Единственото, което не успяхме да изпълним, е да играем мач през юни месец догодина. Специално гостуванията на Италия и Малта са направени едно след друго, защото е удобно за пътуване. Групата е много тежка, правим нов отбор. Няма смисъл да говорим сега за шансове за класиране", аргументира се Михайлов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване