12/01/11 09:54
(http://radiomilena.com/)

При повечето двойки ин-витро не се налага

При повечето двойки, които са потърсили помощта на специалистите от ин-витро лабораторията в Бургаската болница, ин-витро не се налага. Оказва се, че репродуктивните проблеми, които имат, са отстраними само с лечение. Едва при 2-3 от прегледаните досега 50 двойки е препоръчано ин-витро. То е тежка, дълга и скъпа процедура, до нея трябва да се прибягва едва след като са изчерпани всички други възможности, е становището на работещите в Бургас специалисти по репродуктивна медицина – доц. Павлета Табакова и д-р Георги Николов.

Досега сред водещите причини за стерилитет са хормоналните проблеми и възпалителните процеси.

С откриването на ин-витро лабораторията в Бургаската болница все по-често се наблюдава тенденцията семействата да търсят второ мнение, да се консултират и със специалистите тук, след като вече са посещавали клиники в други градове.

В ин-витро лабораторията в Бургаската болница се извършват всички видове необходими изследвания, като се използват ресурсите на болницата, без да е необходимо пациентът да се разхожда по други кабинети и лаборатории.

До края на годината изследванията и прегледите ще се извършват на 8 и 9 декември от доц. Павлета Табакова и на 15 и 16 декември от д-р Георги Николов. Записванията се правят на телефона на ин-витро лабораторията – 0876 35 77 33 всеки работен ден от 8 до 20 ч.

Съвсем скоро предстои в лабораторията да се създаде и крио банка, в която да се съхраняват замразени яйцеклетки и сперматозоиди. В момента вървят търговете за доставка на необходимата апаратура.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване