12/03/11 09:47
(http://e-vestnik.bg/)

На концерта на Веселин Маринов или родството на новия елит с живковия социализъм

Нашата полиция пази певеца в НДК от първите редове

Симейство Цветанови, шефката на Софийски градски съд Владимира Янева, шефът на ГДБОП Флоров, кметът на Каварна Цонко Цонев, военния министър Аню Ангелов, шефът на столичния общински съвет бяха на първите редове на концерта на Веселин Маринов. Снимката е качена от анонимен читател във в. “Дневник” с подпис pochitatel

На юбилейния концерт на Веселин Маринов в НДК, с който той отпразнува 30 години на сцената, според приближения на властта вестник “Стандарт”, 5000 души са пели заедно с него. Специално е отбелязано, че вицепремиерът Цветанов приипявал на песента “Горчиво вино”. Както е известно, любимецът на червените бабички и дългогодишен певец по предизборни кампании на БСП, вече пее за ГЕРБ и е приближен на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това предопределя и публиката на концерта. Елитът на сегашната власт присъства на първите редове.
На първата снимката, на втория ред в средата се виждат вътрешния министър Цветан Цветанов и съпругата му (вдясно).

Веселин Маринов, по прякор Потния, с националното знаме, подарено от развълнуван почитател. Снимка: Булфото

На следващия ред отзад вляво е шефката на Софийския градски съд Владимира Янева, семейна приятелка на Цветанови. а вдясно е шефът на ГДБОП Станимир Флоров. За мрачните физиономии в средата между тях може само да се предполага - дали са ченгета или охрана, дошли да видят любимия певец, станал още по-прочут с хита “Нашата полиция ни пази”.
На реда зад Флоров вдясно е кметът на Каварна Цонко Цонев, който иначе е по-известен като почитател на рока…
Вдясно от Владимира Янева, извън кадъра, седи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, а на реда зад нея, също извън кадъра е военният министър Аню Ангелов… Няма смисъл да се слагат всички снимки, за да се види т. нар. властови елит в целия му блясък (виж тук в “Дневник” още една снимка).
Веселин Маринов е близък приятел на вътрешния министър Цветанов. Двамата заедно ходят на крос и се снимат за обслужващи вестници като “24 часа”, къпят се заедно в басейн (където обаче ги снимат тайно). По поръчка на Цветанов Веселин Маринов направи химна “Нашата полиция”, който предизвига бурни подигравки, но и двамата си го харесват. Отначало Цветанов отричаше, че е поръчвал да се направи този химн, но после самият Веселин Маринов каза пред Нова ТВ, че е по поръчка на МВР. И не се срамува от него:

Цветан Цветанов и съпругата му аплодират изпълнение на Веселин Маринов. Снимка: Булфото

„Не съжалявам, че изпях „Нашата полиция“. Тя си има своите почитатели. Напълно сериозно заявявам, че на последните концерти имаше млади хора, които ме обвиняваха, че не съм изпълнил песента.“
Удивително е как по естетските предпочитания на т. нар. елит на ГЕРБ си личи, че техните идеали са продължение на живковия социализъм с всичките му атрибути.

Химнът на полицията е по текст на поета Евтим Евтимов – един от приближените на Тодор Живков писатели. От онази група доверени, която даваше подкрепа на Живков в размирните 1988-1989 г., когато по писателски конгреси имаше вече свободни дисидентски изказвания и властта се клатеше.

Първа страница на “24 часа” от август 2010 г. показва Цветанов и Васелин Маринов по време на крос. Във вестника има 2 страници репортаж как карат почивката на Албена и как оттам вътрешния министър командва акции по телефона.

Музиката на химна на полицията ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване