12/04/11 17:19
(http://www.klassa.bg/)

"Ботев" (Пд) с успех над "Черноморец" и е 1/4-финалист

Отборът на „Ботев“ (Пловдив) победи „Черноморец“ с 2:1 в последния осминафинален мач в турнира за Купата на България. Това е един от най-значимите успехи на „канарчетата“ в близките няколко години, като двубоят се игра пред повече от 7000 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Домакините откриха чрез Николай Домакинов в 36-ата минута, докато бяха с човек по-малко на терена. Вратарят на гостите Стоян Колев изравни от дузпа близо четвърт част преди края на сблъсъка, но след това Йордан Христов отново изведе домакините в 86-ата минута. Футболистите на Милен Радуканов можаха да стигнат до още по-убедителна победа в мача в даденото от съдията продължение, когато Кишишев подари топката на Юсеинов, който излезе сам срещу Стоян Колев, но стреля встрани от вратата на „Черноморец“ . Зрителите видяха в този инфарктен мач общо 3 червени картона, като два от тях бяха за играчи на „акулите“. Освен това главният съдия Ивайло Стоянов показа още 7 жълти картона в мача.
Като цяло „Ботев“ бе по-добрият отбор в срещата и напълно заслужено е четвъртфиналист в турнира за купата на страната, където ще играе само срещу класни съперници. В събота лидерите в „А“ група "Лудогорец" и ЦСКА записаха убедителни победи и също се класираха напред в турнира. Тимът от Разград се наложи с 5:1 над "Светкавица", а „червените“ надиграха третодивизионния "Спартак" (Плевен) с 3:0.
"Левски" победи втородивизионния "Етър" с 3:0 и накара клубният бос Тодор Батков да замечтае за требъл.
След разочароващо първо полувреме „сините“ подобриха играта си през втората част и заслужено стигнаха до успеха с две попадения на Иван Цветков и едно на Даниел Димов.
Шампионът „Литекс" пък разгроми намиращия се в зоната на изпадащите в „А“ група тимове "Калиакра" с 5:0 и също се надява да стигне поне до финал в турнира след отчайващото си представяне в първенството. Треньорът на „червените“ Димитър Пенев пък в свой стил си пожела „червените“ да срещнат на четвъртфиналите един измежду „Левски“ и „Лудогорец“.
Другите класирали се напред тимове са "Локомотив" (Пловдив), "Миньор" (Перник) и втородивизионният "Септември" (Симитли). Жребият за следващата фаза за Купата на България ще бъде теглен днес от 11,00 часа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване