12/04/11 08:53
(http://radiomilena.com/)

Стачката в БДЖ продължава

 Единадесети пореден ден продължава стачката на служителите на БДЖ. Влаковете няма да се движат в интервала от 8.00 до 16.00 ч. След преговорите с ръководството на БДЖ в събота председателят на Синдиката на българските железници в КНСБ Петър Бунев заяви, че стачката продължава и ще се търсят други решения. В понеделник синдикатите ще отидат на разговора с ръководството на дружеството, ще кажат становището си по новото предложение, обясни той. По думите му обаче предложенията са неприемливи. В петък изглеждаше, че развръзката на железничарския протест наближава, след като преговорите между БДЖ и профсъюзите бяха подновени, припомня Econ.bg.
Председателят на Управителния съвет на БДЖ Владимир Владимиров заяви пред bTV, че се надява влаковете да тръгнат още следващата седмица. „Ако синдикатите приемат предложенията и си стиснем ръцете, то пътят за тръгване на влаковете ще бъде открит“, добави той.
Служители на БДЖ в Бургас не искат да подписват съгласия за съкращения. До момента само един се е склонил да парафира такъв документ. Това съобщи лидерът на синдиката на БДЖ към КНСБ Иван Стоянов, цитиран от БТА. Предложението на ръководството на БДЖ е служителите да подпишат споразумения за съкращения и да получат обезщетения от по 6 заплати.
Железничарите стачкуват от 24 ноември насам. Всеки ден оттогава бяха спирани влаковете между 8.00 и 16.00 ч. Това предизвика недоволството на пътниците, които останаха без железопътен превоз, няма и осигурен автобусен транспорт от БДЖ. Хората се трупат по спирките на автобусите, а те превозват пътници над регламентирания капацитет.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване