12/05/11 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Защо МВР не знае кой пали колите в София?

За пореден път в столицата горяха автомобили. Така, за последните няколко седмици, се оказва, че около 30 коли вече са опожарени, а извършителят е неизвестен. Версиите на разследващите за мотива на хората, които палят в „Младост“, „Хаджи Димитър“, а вече и „Люлин“, станаха няколко. Но истината е, че тайнственият „пироман“ не е открит и МВР изглежда безсилно да се справи с проблема.
В края на миналата седмица се появиха информации, че има заподозрени, но така и не се стигна до арести. Затова пък текат масови проверки на личните карти на младежи в районите, където горят колите, което не води до резултати, но до стрес - със сигурност.
Страничен ефект са градските легенди, че в желанието си да задържат извършителите, полицаите вече хващат шофьори, които носят бензин в туби, за да заредят колите си. Според други разкази всъщност „заподозрените“ от миналата седмица били от ромски произход и били хванати в крачка да точат резервоарите на коли в „Младост“.
С минаването на времето и невъзможността на МВР да се справи в проблема образът на подпалвача започва да се митологизира. Психолози твърдят, че всъщност не е пироман, защото веднага след палежите бягал, а един пироман щял да остане и да се наслади на стореното. Техни колеги смятат, че извършителят вероятно е в депресия и искал чрез опожаряването на десетки автомобили някой да забележи него и проблемите му.
Версията на вътрешния министър е за застрахователни измами и вражда между платени паркинги.
Кой стои зад палежите? Дано полицията скоро отговори на този въпрос. Защото странно е как МВР, което прекрати отвличанията, залови цяла група за поръчкови убийства и намери „октопода“, сега не може да се справи с разкриването на няколко палежа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване