12/07/11 11:16
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев: Аз съм горд с решението на Министерски съвет!

Във връзка с решението на правителството на Република България да сложи край на участието си в проекта „Бургас-Александруполис”  публикуваме изявлението на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

 

Уважаеми съграждани,

Всички ние днес станахме свидетели как Правителството на Р България взе решение не просто да прекрати участието на България в проекта „Нефтопровод за суров нефт Бургас – Александруполис“, а да спаси нашия регион от екологична катастрофа и от заличаване на туристическия бизнес край Черно море.

През месец май 2009 г. 14 900 жители на нашата община се противопоставихме на решението на предходното правителство, което на практика обричаше развитието ни, след като беше подписан договор за изграждане на петролопровод с трасе и инсталации, разположени на територията на община Поморие.

Още с встъпването ми в длъжност категорично заявих, че позицията ми относно „Бургас – Александруполис” не се е променила. Напротив – тя е още по-категорична, след като се запознах в детайли със същността на съоръжението.

Днес аз съм горд с решението на Министерски съвет и съм още по-мотивиран, с ваша помощ, да превърнем Поморие в най-предпочитаната туристическа дестинация.

Нефтопровод за суров нефт Бургас – Александруполис няма да има! Това е повод да си кажем: Честито, поморийци!

 

Иван Алексиев,                                                                                 07.12.2011г.

Кмет на Община Поморие

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване