12/08/11 04:29
(http://radiomilena.com/)

Ден 15: Протестите на жепейците продължават

 И днес стачката на железничарите срещу реформите в БДЖ продължава. Влаковете ще спрат за времето от 8 до 16 ч. Преговорите в ДП НКЖИ продължават от 14 ч. в сградата на НКЖИ със Стачните комитети, а от 15 ч. в БДЖ ЕАД.
Вчера стана ясно, че и вторият опит на ръководството на българските железници за обявяване незаконност на стачката се провали, съобщи Агенция Кросс. На делото, заведено от „Пътнически превози” ЕООД не е даден ход поради груби процесуални нарушения. На водените преговори през вчерашния ден не се постигна конкретна договореност. Умишленото протакане на преговорите и ежедневната промяна в позицията на господата Недев и Ламбрев показват, че целенасочено се извършват действия за продължаване на безсрочната стачка на българските железничари. По този начин ще бъдат обслужени не интересите на българските железничари, а корпоративни интереси, заявиха синдикатите. Те се обърнаха с искане към президента на България да свика Консултативния съвет по национална сигурност, имайки предвид, че с умишлените действия на ръководството на БДЖ грубо се засягат държавните интереси и необратимо се разстройва транспортното обслужване и ползването на жп инфраструктурата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване