12/08/11 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Моуриньо ще търси реванш срещу Гуардиола

Треньорът на „Реал“ (Мадрид) Жозе Моуриньо е решил да търси реванш с цената на всичко над „Барселона“. Голямото дерби на Испания е тази събота от 23,00 часа на „Сантяго Бернабеу“. Както е известно, тогава „кралете” приемат „блаугранас”, като евентуален успех на „белия балет” ще им донесе преднина от 6 точки и мач по-малко пред шампионите.
Португалецът вече е измислил капани как да укроти аржентинския гений Лионел Меси.
Любопитно е, че различни подходи за подготовка преди „Ел Класико“ използват Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола, пише вестник "Спорт". Наставникът на „Барселона" подхожда като към обикновен мач и се опитва да внуши на своите, че това е просто една среща. Гуардиола дори желае футболистите да си избистрят главата, да си починат и да не мислят за срещата. Жозе Моуриньо пък търси свръхамбиция у своите. "По-добре е момчетата да се откъснат малко от футбола, да са със семействата си и да мислят за други неща. Освен това ще сме заедно десет дни на хотел в Япония. Това е достатъчно", е мнението на Пеп Гуардиола. Видеоподготовката на двата тима също контрастира. Пеп не отделя прекалено много време за видео от мачовете на „Реал“ (Мадрид). Методологията на Гуардиола е да обръща внимание на силните страни на съперника, без да залива с допълнителна информация. Жозе Моуриньо мотивира своите с полемични ситуации от предишните издания на „Ел Класико“. Щабът на Жозе е взел видео и снимки от различни телевизии, за да повдигне духа на момчетата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване