12/08/11 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Тошо Тошев стартира "Преса" на 3 януари

„Преса“ е името на новия медиен проект, който ще ръководи Тошо Тошев и ще бъде на пазара от 3 януари 2012 година. Това обяви самият той по време на тържествения коктейл по повод 69-ия си рожден ден. Да поздравят рожденика, дойдоха президентът Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, представители на прокуратурата като Николай Кокинов, Божидар Джамбазов, омбудсманът на републиката Константин Пенчев, както и банкерите Момчил Андреев, Левон Хампарцумян, Цветан Василев, Цветелина Бориславова, Петя Славова, шефът на БНБ Иван Искров.
"Преса" има поне две значения, поясни Тошо Тошев. Според него едното е вестникарската преса, а другото - машина за натиск. „Който както иска да го тълкува“, каза Тошев. Зам. главни редактори на изданието ще бъдат Валерия Велева, Пламен Енчев и Николай Стоянов.
„В новия вестник ще работят около 40 души, с които аз съм работил във в. "Труд", още 30-ина други, главно от вестници, списания, някои от телевизии и радиа са вече в екипа“, каза Тошо Тошев. Той уточни, че негов основен съдружник, с когото в партньорство бе учредено сдружението "Свободни български медии", е Валери Запрянов, главният редактор на сп. "Тема", като то ще бъде част от голямо обединение.
По думите на главния редактор на вестник "Преса" той няма да бъде нито ляв - и няма да е вестник на президента Първанов, нито ще бъде десен. „Ще бъде, надявам се, точен и коректен. Ще бъде и опозиционен спрямо всички управляващи и ще служи на читателите“, заяви доайенът в родната журналистика.
По повод предстоящата премиера на книгата си „Лъжата“, която ще се появи около Коледа, Тошо Тошев лаконично загатна: „В нея аз предсказвам едно бъдеще за Бойко Борисов и Георги Първанов, но четете, за да разберете…“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване