12/09/11 08:59
(http://radiomilena.com/)

Феновете на ПФК“Черноморец – Поморие“ настояват за яснота и решение на проблемите

Феновете на футбола и спорта в Поморие са изпратили открито писмо до кмета на общината, до общинските съветници и до омбудсмана открито писмо, в което настояват за публична яснота и решение на проблемите свързани с ПФК „Черноморец – Поморие“.
„Решение на проблема трябва да се търси на национално ниво. Министър-председателят на Република България заяви, че е готов да помогне и на други футболни клубове след като намери спонсори на ЦСКА и Левски. Трябва са се възползваме от това и да докажем, че ПФК „Черноморец – Поморие“ може, апелират футболните фенове в писмото, което публикуваме без редакторска намеса.

Уважаеми господин кмет на община Поморие,

Уважаеми общински съветници,

Уважаема г-жо омбудсман,

Уважаеми представители на медиите,

Обръщаме се към вас – ние феновете на футбола и спорта в Поморие, с молба за по-ясна и категорична намеса на Община Поморие в случващото се с любимия отбор ПФК „Черноморец – Поморие“. Това е един дългогодишен отбор с традиции. През последните години отборът ни записа историческо участие във финала за купата на България и бараж за промоция в А професионална футболна група. През лятото на 2011г. се пропиля реалното участие на отбора в елитната група на България въпреки спечелените баражи с категорични победи и силна игра.

Понастоящем сме свидетели на едно „затриване“ на един изграден и обигран отбор, който е сред водещите фактори в Б професионална футболна група. С този отбор имаме реален шанс за повторна промоция в А група.

Футболът е не само спортен феномен, но и социален такъв. Футболът възпитава подрастващите и действа превантивно спрямо редица чуми на нашето време като напр. употребата на наркотици. Освен това футболът спомага за цялостното развитие на един град и неговото маркетиране.

Поморие е дал редица футболни и спортни таланти и деятели  и не трябва да се затрива футбола и спорта с лека ръка.

Ние – феновете на футбола и спорта в Поморие, искаме по голяма яснота и прозрачност по отношение на това, което се случва в нашия клуб! Проблемите със собствеността и спонсорствота на отбора, тестването на тревното покритие на стадион „Поморие“ трябва да се разрешават в един разумен срок, за да не се стигне до сконфузна ситуация от миналия фудболен стадион, когато спечелихме баражите, но нерешените въпроси доведоха до срамното недопускане в групата на майсторите! Решение на проблема трябва да се търси на национално ниво. Министър-председателят на Република България заяви, че е готов да помогне и на други футболни клубове след като намери спонсори на ЦСКА и Левски. Трябва са се възползваме от това и да докажем, че ПФК „Черноморец – Поморие“ може!

С уважение,
феновете на футбола и спорта в Поморие!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване