12/10/11 10:09
(http://radiomilena.com/)

Стачката в железниците продължава днес, но без преговори

За седемнадесети пореден ден продължава железничарската стачка. За днес не са предвидени преговори между синдикатите и ръководството на „Български държавни железници“.
Обявената стачка е напълно законна, тъй като представлява продължаване на стачната процедура от месец март тази година. Това се казва в становище на юридическите екипи на КНСБ и КТ „Подкрепа“, оповестено вчера по повод твърденията, че ефективната стачка на работниците и служителите от БДЖ и НКЖИ е незаконна след 10 декември.
Поставените арбитражни решения са в сила за цялото времетраене на стачката до нейното прекратяване. Законността на стачката се определя към момента на нейното започване и към момента на постановяване на арбитражните решения“, се казва още в становището на юридическите екипи на двата големи синдиката.
От КТ „Подкрепа“ искат президентът да свика Съвета за национална сигурност, защото БДЖ е национална сигурност
От БДЖ обявиха, че вече 925 служители са напуснали доброволно системата. Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23-24 млн. лева годишно, предаде  Econ.bg.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване