12/11/11 18:37
(http://www.klassa.bg/)

Кими Райконен катастрофира в Австрия, пилотът е невредим

Кими Райконен е претърпял лек инцидент по време на рали шоу на сняг в Австрия. Това разкриха от клуба на пилота „Лотус-Рено“. Финландецът се е отървал без сериозни контузии. Кими се оплакал от болки в лявата китка и не продължил в надпреварата. От „Рено“ казаха, че няма нищо сериозно, но на пилота ще му се направят изследвания в понеделник. Догодина Райконен се завръща във Формула 1 с тима на „Лотус-Рено“, след като две години участва в различни рали надпревари.
Същевременно Себастиян Фетел бе награден официално от ФИА с трофея за спечелването на втората си шампионска титла във Формула 1. Бляскавата церемония се състоя в Ню Делхи (Индия). Германецът получи наградата лично от президента на федерацията Жан Тод. Наградата за шампион при конструкторите получи и шефът на екипа на „Ред Бул“ Кристиян Хорнер. Тази година за първи път събитието не се състоя в Монте Карло. Хорнер получи трофея от боса на Формула 1 Бърни Екълстоун. "Феноменално, 12 победи, 18 първи позиции и 27 подиума. Много съм горд и благодаря на Марк и Себастиян", призна Хорнер.
Британската телевизия Би Би Си пък бе отличена от ФИА за най-добрата медия за Формула 1 през изминалия сезон. Тази година за последно телевизията излъчва всички състезания от Формула 1 на Острова. През 2012 г. Би Би Си ще предава само десет състезания (Испания, Монако, Европа, Великобритания, Китай, Белгия, Южна Корея, Абу Даби, Сингапур и Бразилия). Останалите Гран при ще бъдат излъчвани по Sky Sports, които закупиха правата за Формула 1, а Би Би Си ще дава разширени репортажи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване