12/11/11 08:36
(http://radiomilena.com/)

Пламен Русев: Отказът от „Бургас-Александруполис” е политическо решение, касаещо Дянков

Отказът на България да участва в проекта „Бургас-Александруполис” е вътрешнополитическо решение, което касае министър Дянков. Това заяви пред БНРбившият директор на българския клон на проектната компания за строежа на тръбата „Бургас-Александруполис” Пламен Русев. Обстановката в България динамично се променя. Настана време на стачки с викове за оставки. По някакъв начин трябваше да бъде отклонено вниманието и да се утвърди вътрешнопартийно позицията на Дянков, допълни той.

Премиерът показа жълти картони на министри, но никой премиер не показва жълт картон на вицепремиерите. Вследствие на неправилно проведени икономически и финансови решения, може би е достигнало критична точка доверието на премиера към неговия заместник, предположи Русев.

Екологичната оценка на тръбата трябваше да даде отговор на въпроса дали ще участваме в проекта, каза още бившият шеф на българския клон на проектната компания. Докладът за ОВОС бе връщан по бюрократични причини. Под политически натиск компанията бе принудена от основен вариант разтоварване на буй да предложи основен вариант разтоварване на пристанище. Въпреки неколкократните опити за забавяне на доклада за въздействие върху околната среда, се оказа, че документацията по ОВОС отговаря на европейските изисквания. Европа приема едно такова решение, включително и разтоварването на буй, добави Пламен Русев.

Ако се следваше разумният ход, България  трябваше да  потърси купувач на дяловото си участие в проекта. Сега „Шеврон” ще може да изкупи за жълти стотинки участието в един стратегически за компанията проект, категоричен бе той.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване