12/13/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

БСП ще протестира пенсионната реформа пред Конституционния съд

Ако бъде преодоляно ветото на президента Георги Първанов върху бюджета за ДОО и по-специално за пенсионната реформа, ние подготвяме мотивите за внасяне на жалба в Конституционния съд, за което има и ясни юридически аргументи. Това заяви вчера председателят на БСП Сергей Станишев на брифинг след заседание на ръководството. Станишев допълни, че пенсионната реформа на ГЕРБ не е цялостна, защото само преди година българите са били убеждавани, че тя вече е направена и е най-добрата в целия ЕС. По думите на лидера на ПЕС, „сега, между двете четения в парламента се прокарва нова пенсионна реформа, която показва непредсказуемостта на правителството“.
В пенсионната реформа няма цялостно виждане за баланс и не са търсени никакви поводи за увеличаване на приходите в осигурителната система, коментира още Станишев. Той припомни, че предложенията на Коалиция за България за промени в бюджет 2012 г. бяха отхвърлени, въпреки че са предлагани начини да се съберат допълнителни 500 млн. лв. в осигурителната система.
Станишев каза още, че очаква Бойко Борисов да благодари на предишното правителство, което му е оставило в наследство най-ниския дълг в ЕС и фискален резерв от 8,2 млрд. лв.
Лидерът на БСП смята още, че през миналата седмица в Брюксел премиерът е проявил безотговорност, като е поел ангажименти, без да ги обсъди с парламента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване