12/13/11 11:38
(http://radiomilena.com/)

Български и турски земеделски стопани се запознаха с особеностите на биологичното земеделие

От 8-ми до 11-ти декември 2011 г. земеделски стопани и представители на община Поморие и общинската служба по земеделие – Поморие посетиха община Пънархисар и региона на област Къркларели, Република Турция, като взеха участие в съвместен българо-турски уъркшоп за промоция на биологично земеделие и добри земеделски практики.

Мероприятието се организира в рамките на проект «Подобряване качеството на живот в трансграничния регион чрез промоция на екологично чисто земеделие», финансиран с помощта на Европейския Съюз чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008. Проектът се изпълнява от Сдружение „Европа и Ние” в партньорство със Селскостопанската камара на Пънархисар, Република Турция.

Общо 24 български и турски земеделски стопани взеха участие в уъркшопа, като имаха възможност да се запознаят с особеностите на биологичното земеделие в Република Турция, да проучат добрите земеделски практики, да обсъдят земеделски теми и въпроси, които ги вълнуват и да обменят полезна информация и опит. В рамките на уъркшопа се проведоха практически посещения на земеделски ферми, сертифицирани като биологични производители и прилагащи добри земеделски практики, представиха се опитът и новостите, прилагани в земеделието в съседната държава.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване