12/14/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Разрешението за златодобив в Крумовград стигна и до Европарламента

Сигнал до председателя на ЕП, ЕК и редица европейски и български институции е изпратило Гражданското движение за борба с организираната политическа престъпност съвместно с Коалицията срещу минните замърсявания по казуса с разрешения златодобив в Родопите, съобщиха от движението, пише Investor.bg.
Поводът е отказ на Върховния административен съд да разгледа жалбата на неправителствените организации срещу решението на Министерския съвет да издаде концесия за добив на златна руда в находището „Хан Крум“ на „Болкан минерал енд майнинг“, дъщерно дружество на канадската компания „Дънди прешъс металс“.
Еколозите протестират срещу факта, че държавата предоставя без търг удостоверение за търговско откритие на канадската компания за участък от Родопите, чиито златни залежи са географско откритие не на чуждия инвеститор, а на български геолози.
От гражданското движение протестират срещу отказа на ВАС да разгледа жалбата им. Формалният мотив е, че „липсва правен интерес за подаване на подобна жалба", тъй като подателите й не са страна по концесионния договор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване