12/14/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

„Сантос“ чака „Барселона“ на финала

„Сантос“ съвсем очаквано се класира на финал на Световното клубно първенство след победа с 3:1 над „Кашива Рейсол“. Така бразилският тим вече може да мисли само и единствено за сблъсъка си на финала в неделя най-вероятно срещу страшилището „Барселона“, който днес среща в другата полуфинална среща „Ал Сад“. Едно от най-горещите имена в световния футбол – Неймар, откри резултата в 19-ата минута за бразилците. Пет минути по-късно партньорът на Неймар в атака Боржис Тейшейра удвои. Хироки Сакай привидно върна интригата десет минути след подновяването на играта през второто полувреме, но Данило с чудесно изпълнение от пряк свободен удар отново даде два гола преднина за Сантос в 63-тата минута и реши изхода от мача.
Катарският „Ал Сад“ вече има план пък как да се противопостави на европейския клубен шампион „Барселона“ на Световното клубно първенство - да пусне 16 футболисти на терена срещу 11 на каталунците в полуфиналната битка между двата клуба в Йокохама. "Имам план. Ако ФИФА ни позволи да пусна на терена 15 или 16 футболисти, тогава ние имаме своите шансове", заяви с чувство за хумор наставникът на арабите - уругваецът Хорхе Фосати. Мачът е днес, от 12,30 часа.
"Барселона“ е най-добрият отбор в света, след като „Реал“ (Мадрид) не успя да ги победи, как ние ще успеем", заяви капитанът на тима Абдула Кони. "Меси и „Барса“ са от друга планета. Възможно е да познаеш какво ще предприеме Меси, но да го спреш, е нещо съвсем различно", допълни алжирецът Надир Белхадж, който е стълб в защитата на катарския тим.



ФИФА раздава 12,6 милиона евро в Япония
За да направи достатъчно атрактивно Световното клубно първенство, ФИФА ще мотивира участниците с достатъчно солиден награден фонд. Общо световната централа ще раздаде премии в размер на 12,6 милиона евро, което изобщо не е за подценяване. Освен титлата и купата победителят в надпреварата ще прибере и доста добра сума от 3,8 милиона евро. „Сантос“, който вече си осигури място на финала, си гарантира по този начин 3,1 милиона дори и да загуби.
Третото място носи 1,9 милиона, като за него ще спори „Кашива Рейсол“ срещу загубилия измежду „Барса“ и „Ал Сад“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване