12/15/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Медиен бос става изпълнителен директор на "Левски"

Медийният бос Стилян Шишков е новият изпълнителен директор на “Левски”. Това разкри президентът на „сините“ Тодор Батков на годишното общо събрание на клуба. Стилян ще заема този пост заедно с Константин Баждеков, като ще отговаря за маркетинговите проекти. Шишков е добре познато име във футбола и бизнеса в България. Той е бивш футболист, юноша на ЦСКА, играл е и в „Академик“ (София). След това продължава кариерата си в САЩ, където заема и поста изпълнителен директор на тима от Мейджър лийг сокър „Атланта Силвърбекс“. Стилян е син на небезизвестния професор Ангел Шишков, бивш председател на треньорската школа към БФС. Новият шеф на „сините“ е сред водещите медийни босове на родния пазар, като е акционер в MSKey Group. Въпросната компания притежава редица онлайн издания, сред които и най-посещавания спортен сайт sportal.bg, както и formula1.bg, topcars.bg, hotnews.bg, gsm.bg, profit.bg, data.bg, insurance.bg, bgnewsroom.com и land.bg.
Бившият изпълнителен директор на "Локомотив" (София) Иво Тонев влиза в Управителния съвет, като собственикът на клуба Тодор Батков го е предложил за председател. Бизнесменът, който е в УС на спортния тотализатор, работи 17 години в "Локомотив" (Сф), но напусна заради кризата в клуба. Засега не е ясно какво ще се промени в задълженията на Баждеков.
От УС е освободен легендата на клуба Кирил Ивков, който остава на поста ръководител на база "Раковски". Съставът на Надзорния съвет остава непроменен, като Христо Друмев и Александър Ангелов запазват позициите си на помощници на председателя Батков.
Внешторгбанк ще влага по 3 млн. лева на сезон
Същевременно Батков разкри още, че бюджетът на "Левски" ще се увеличи с 1 млн. лева, за да стане около 11 милиона. „Сините“ обявиха счетоводна загуба от 2,5 милиона лева за 2011 година, в която отпаднаха още в предварителния кръг на Лига Европа. Отчетените приходи са 15,240 млн. лева, а загубите са 12,240 милиона лева. Направи впечатление, че на сбирката на стадион "Георги Аспарухов" не присъства спортният директор Георги Иванов-Гонзо, който е в чужбина с треньора Николай Костов, за да гледат набелязани за трансфер футболисти. Тодор Батков разкри, че очаква да бъде подписан тригодишен спонсорски договор с руската Внешторгбанк, според който клубът ще получава по около 3 млн. лева на сезон. "Преговаряме и с български спонсор за школата, която ще получава по 500 хил. евро годишно. Договорите са горе-долу готови, но има проблеми с вездесъщата УЕФА, която забранява носенето на две спонсорски лога на екипите", каза адвокатът. Преди месец министър-председателят Бойко Борисов обясни, че е свързал руската компания с "Левски".

Батков: Наско Сираков помага на „червените“ да станат шампиони

Батков нападна жестоко легендата на клуба Наско Сираков. Той заяви, че Сираков е дал всичко от себе си за двете титли на „Литекс“, седял е на коленете на шефа на „Литекс“, а сега помага на ЦСКА. "Наско Сираков даде много на клуба. В живота обаче няма нищо вечно. Явно е позабравен вече и иска хората да си припомнят за него. Наско Сираков даде всичко от себе си, за да стане „Литекс“ шампион два пъти, и седеше на коленете на шефа на „Литекс“ на купони с чалгаджийки, а сега работи за успеха на ЦСКА", заяви Батков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване