12/15/11 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Още три фирми ще изграждат мобилни наземни мрежи у нас

„Макс Телеком" ООД, "4Джи Ком" ЕАД и "Булсатком" АД ще
предоставят електронни съобщителни услуги в този обхват за
период 10 години, реши Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/.Тя завърши процедурата за издаване на разрешения за използване на 2х5 MHz и 2х8 MHz в обхват 1800 MHz за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа с национално покритие. В КРС са постъпили намерения за издаване на разрешения от пет предприятия, от които три потвърдиха желанието си за ползване на честотния ресурс. След анализ се оказа, че той е достатъчен за ползването от всички фирми, подали своите заявления. Исканията са били удовлетворени от КРС. Обхват 1800 MHz може да бъде използван за изграждане на GSM,UMTS, LTE и WiMAX мобилни наземни мрежи. Изборът на тип мрежа и съответстващи услуги е предмет на бизнес стратегия и решение на самите оператори. Практиката показва, че приоритет за операторите в този обхват е развитието на широколентовите технологии /UMTS, WiMAX, LTE и LTE Advanced/ за изграждане на т.нар. трето и четвърто поколение /3G и 4G/ мрежи. Те дават
възможност за много по-високи скорости на предаване на данни, което от своя страна води до по-голямо разнообразие на предлаганите услуги за крайния потребител, уточниха от КРС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване