12/16/11 22:21
(http://e-vestnik.bg/)

Борисов е 100% прав за пушенето - тотална забрана!

От стенограмата на заседание на Министерския съвет се появи едно изказване на премиера Борисов срещу пушенето на обществени места, с което в e-vestnik сме 100% съгласни и можем да се подпишем под думите му.

Както е известно, преди година правителството отложи забраната за пушене в заведения и на обществени места, което тогава беше критикувано като изоставане от Европа и т. н. Със сегашните си думи премиерът иска да се гласува в парламента тотална забрана за пушене на обществени места от 1 юни догодина и прави много точна оценка на проблема с пушенето. Ето я:

“От Америка през Бразилия до Европа и тенденциите в тази област са такива, че все повече тютюнопушенето е признак и на лошо възпитание, на недобросъвестно отношение към здравето. И не на последно място - неуважение към околните…”

По повод протестите, че ще фалират заведенията казва:”…дойдоха при нас с доводите, че ще фалират ресторантите, ще фалират хотелите, ще настане ужас… Как не е настанал в Америка, как не е настанал в Бразилия, как не е настанал в цяла Европа? Само при нас веднага настава ужас. От всяко нещо, което тръгне да се прави, настава ужас изведнъж…

Знам, че много хора ще бъдат против, но аз затова и считам, че от 1 юни - като символ в деня на детето, а и започва летният сезон - тогава времето е хубаво, може да се пуши навън и постепенно хората за два-три месеца ще свикнат с всички тези усилия…

Защо пушите по-малко в Брюксел, Дончев? (бел. ред. - въпрос към министъра на европейските въпроси Томислав Дончев). Защото няма къде да се пуши. Сиреч, когато нямаш сам възпитанието и културата да си пазиш здравето, а три милиарда и двеста и петдесет милиона изсипваме всяка година в здравеопазването, в края на краищата като тук не може, там не може, отиваш чак на другия край на сградата да изпушиш една цигара, вместо да изпушиш пет, отиваш един път.

И фактически хем ти е по-вкусна тази една цигара. Но на практика едно към пет. На практика всеки от нас знае, че в пъти се намалява пушенето с тези условия. Да, малко такава мярка, но аз мисля, че, както цял свят свиква, така ще свикнем и ние”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване