12/16/11 18:45
(http://radiomilena.com/)

Общини и туристически сдружения могат до получат по 500 хил. евро за развитие на туризма

Общини в партньорство с туристически дружества могат да получат финансиране до 500 хил. лв. за развитие на туризма. Обединенията могат да кандидатстват за финансиране по схемата „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите“ по оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР), пише в. Капитал Дейли.

Схемата подкрепя дестинации с туристически потенциал, намаляване на териториалната концентрация на туризма, насърчава предлагането извън сезона, привличането на нови пазарни сегменти и модерни техники за достигане до пазарите. По мярката могат да кандидатстват всички 264 общини на територията на България.

Задължително условие за участие е създаването на партньорства от минимум три общини. Те трябва да имат обща териториална граница с поне една от останалите общини и сходни териториални характеристики.

Кандидатите и техните партньори  – общини, няма да могат да участват в повече от едно проектно предложение. Това ограничение обаче не важи за туристическите дружества.

Проектите трябва да включват задължителна комбинация от четири групи дейности: разработване на туристически пакети или диверсификация на съществуващите; рекламни дейности; участие в туристически борси, изложения и панаири; изследване на въздействието на маркетинговите и рекламните дейности. В рамките на 20% от преките допустими разходи по проекта могат да бъдат включени допълнителни дейности като: организиране на посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти или информационни кампании за природното, културно и историческо наследство и др. Общата продължителност на проекта не трябва да е по-дълга от 24 месеца.

Максималната финансова помощ не може да надвишава 500 хил. лв., а минималната не трябва да е по-малка от 200 хил. лв. Съфинансирането от страна на кандидатите е 5%, като безвъзмездната помощ покрива останалите 95% от бюджета на проекта.

Кандидатите и техните партньори трябва да гарантират, че няма дублиране на финансирането за дейности, включени по предходните мерки „Подкрепа за развитието на туристически атракции“ и „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции“ по ОПРР.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Модула за електронни услуги на Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИС-УН). Крайният срок за подаването им е 15 март 2012 г., 16.00 ч.

/touristmedia.info/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване