12/18/11 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Масимилиано Блардоне триумфира в гигантския слалом

Италианецът Масимилиано Блардоне спечели гигантския слалом в Алта Бадия, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Той изпревари двамата австрийци Ханес Райхелт и Филип Шьоргхофер. 32-годишният италианец Масимилиано Блардоне спечели своята шеста победа в старт за Световна купа и трета на "домашната" писта в Алта Бадия, където е и последната му победа в старт за световната купа - през декември 2009 година. Световният шампион в тази дисциплина Тед Лигети /САЩ/, който бе най-бърз в първия манш, направи сравнително слабо второ спускане и се класира на 4-то място с време 2:47.07 минути. Въпреки това американецът е убедителен лидер във временното класиране за малката световна купа на гигантски слалом след от 4 от общо 9 старта с 330 точки, следван от Марсел Хиршер /Австрия/ - 265 точки, Филип Шьоргхофер /Австрия/ - 182 точки, и др. След 10 от общо 45 старта за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже начело е Аксел Лунд Свиндал /Норвегия/ - 416 точки, Бийт Фойз /Швейцария/ - 360 точки, Тед Лигети /САЩ/ - 359 точки, и др.
Световната шампионка Марлийз Шилд спечели убедително слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Куршевел. 30-годишната австрийка, която беше лидерка след първия манш с 52.28, направи убедително второ спускане и триумфира за втора поредна година във френския зимен център с общо време от 1:42.64 минута. Това беше втора победа за сезона в слалома след първото място в Аспен в края на ноември и общо 31-ва победа на австрийката в старт за Световната купа. Втора с изоставане от 1.87 секунда завърши финландката Таня Путиайнен, а трета на 2.19 секунди се нареди Катрин Цетел, също от Австрия.
Лидерката за Световната купа Линдзи Вон (САЩ) не успя да завърши първия манш, а носителката на Големия Кристален глобус за миналия сезон Мария Рийш (Германия) падна във втория манш,след като даде второ време в първия. Най-бърза при второто спускане беше 20-годишната германка със стартов номер 54 Лена Дюр, която се изкачи от 25-о на осмо място в крайното подреждане. Линдзи Вон продължава да води в генералното класиране за Световната купа с 522 точки пред Виктория Ребенсбург (Германия) с 286 точки и Елизабет Гьоргъл (Австрия) с 269 точки. За малката Световна купа в дисциплината слалом начело е Марлийз Шилд с 200 точки пред Путиайнен със 130 точки и Цетел със 105 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване