12/18/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

ЦИК на Русия даде ход на кандидатурата на Прохоров, отказа на Лимонов

ЦИК на Руската федерация регистрира инициативна група, подкрепяща президентската кандидатура на олигарха Михаил Прохоров, съобщи вчера РИА „Новости“. С това бизнесменът получава достъп до парите за изборите, с които може да плати отпечатването на листовете, с които ще събира подписи за своята кандидатура. За да участва като независим, той трябва да събере 2 милиона подписа в своя подкрепа.
Същата процедура ЦИК е разрешила и за губернатора от Иркутска област Дмитрий Мезенцев, както и за бившия кмет на Владивостак Виктор Черепков.
Комисията обаче е отказала регистрация на групата избиратели, подкрепящи писателя болшевик Едуард Лимонов, мотивирайки се с липсата на нотариално заверен протокол от проведените събрания. Заради екстремистки нотки в статиите на публициста Борис Миронов неговата заявка също е била отхвърлена. Опозиционната партия „Яблоко“ издигна на конгрес вчера кандидатурата на Григорий Явлински.
Оставката на целия ЦИК поиска вчера лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов. Пред близо 5000 участници в протестен митинг в Москва той определи последните парламентарни избори за „най-мръсните и нечестните от 20 г. насам“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване