12/19/11 17:41
(http://www.klassa.bg/)

План за подпалване на парламента бе разкрит в Египет

Върховният съвет на въоръжените сили, който управлява Египет от свалянето на президента Хосни Мубарак, е разкрил заговор за подпалване на парламента, предаде АФП. Генерал Адел Емара, член на съвета, обяви на пресконференция за подготвяното нападение и добави, че “в момента има тълпи на площад “Тахрир”, готови да приложат плана”. При сблъсъците вчера бе убит най-малко 1 човек, жертвите от петък насам са минимум 11, а ранените са стотици. На разсъмване сили на реда с палки и сълзотворен газ се опитаха да разчистят площада от протестиращи, но бяха обстрелвани с камъни и се отдръпнаха в съседните улици.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън изрази дълбоко притеснение от ситуацията в страната. Тя призова “египетските сили за сигурност да уважават и защитават правата на всички граждани, включително правата на свободно слово и събиране” и поиска от властите “да държат отговорни тези, които ги нарушават, включително органите на реда”. От друга страна, “тези, които протестират, трябва да го правят мирно и да се въздържат от насилие”, подчерта Клинтън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване