12/20/11 07:28
(http://radiomilena.com/)

Мира Радева: Петър Стоянов е най-популярната личност

За съжаление тревожна е статистиката и анализа за ситуацията в България, каза социологът от MBMD Мира Радева в предаването „Тази сутрин“ на БТВ, която написа книга за резултатите от статистическите изследвания в годините на прехода.

Изгубили сме около 1 млн. души от страната си и нашето население става все по-застаряващо. За съжаление ние не сме нация, която може да се възпроизвежда, което е страшно, уточни социологът.

„Имаме едно обществено богатство, което се разпределя несправедливо, от което изводът е, че обществото е формирало тежка социална несправедливост“.

През 1990 г. половината от населението са определяли доходите си като средни добри, по данни на НЦИОМ, а сега само 28% от хората казват това, направи сравнение Радева.

За рейтингите на премиерите, управлявали по време на прехода в България, социологът каза, че всички премиери приключват мандата си с понижен рейтинг. По отношение на рейтинга на сегашния премиер, който също фигурира в проучването, Радева, уточни че не може да бъде сравним с другите, тъй като мандатът му не е приключил.

Най-голямо одобрение на кабинет в годините на прехода получава правителството на Сергей Станишев.

Най-одобряваната институция в България е Президентството.

Най-популярната личност на целия преход е Петър Стоянов, той е получил най-голям демократен рейтинг, той постига 88% одобрение.

Тя очаква, че след като Росен Плевнелиев встъпи в длъжност да получи един от най-високите рейтинги в България.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване