12/20/11 09:29
(http://radiomilena.com/)

Премиерът Бойко Борисов ще открие обновената сграда на драматичен театър „Адриана Будевска“, но не се знае кога?

Премиерът Бойко Борисов ще открие в сряда /21 декември/, в 16 ч., ремонтираната сграда на драматичен театър „Адриана Будевска“. По този повод в Бургас пристигат още министрите на културата Вежди Рашидов и на МРРБ Лиляна Павлова, по-късно от общината съобщиха, че поради възникнали неотложни ангажименти на премиера Бойко Борисов, откриването на обновения театър „Адриана Будевска“се отлага за друго време, но неуточниха кога.

Театър „Адриана Будевска“ бе ремонтиран със средства по оперативна програма „Регионално развитие“ – 1 335 588 лв. и от бюджета на Министерството на културата 150 000 лв.

 

Любителите на театралното изкуство вече се радват на обновените фоайета, зрителна и камерна зала. Подменени са изцяло облицовките по стените, електро, ВиК и отоплителните инсталации. Фоайетата са с изцяло нов интериор, а  основната зрителна зала е с по- широки и удобни редове и седалки. Реновирани са акустичният таван и обшивките в залата. В непосредствена близост до входа са обособени места за хора с увреждания, които вече имат свободен достъп до сградата. Камерната зала е с подвижни подиуми и столове, което дава възможност за разполагане на сцената по три различни начини. Залата е оборудвана и с кабина за озвучителните и инсталационни съоръжения. Тя е с нови настилки, облицовки, тавани, отопление, вентилация и климатизация, както и с нова осветителна инсталация с вградени осветителни тела. Ремонтираните площи са общо 2 548 кв. м.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване