12/20/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Сътрудник на Майкъл Блумбърг отива в затвора за измама и кражба

Джон Хагенти - политически сътрудник на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, ще лежи в затвора за кражба на стотици хиляди долари от предизборния фонд на градоначалника от 2009 г., съобщи АП. Той ще прекара най-малко година и четири месеца зад решетките, а максималната присъда е 4 месеца. Върховният съд на щата отхвърли искането за условна присъда с аргумента, че трябва да се възстанови общественото доверие в изборния процес и за да послужи като превенция. Хагерти също така трябва да възстанови на Блумбърг 750 000 долара. „Ню Йорк таймс“ съобщава, че докато трае обжалването на присъдата, обвиненият ще бъде пуснат под гаранция срещу един милион долара.
Хагерти се призна за виновен, че е присвоил почти всички пари, които е трябвало да отидат за наблюдателите на изборите за кмет на Ню Йорк през ноември 2009 г. Той убедил Блумбърг да отдели 1,1 милиона долара за наблюдение на изборите. Средствата били внесени от милиардера във фонда на Партията за независимост, която подкрепяше неговата кандидатура. Хагерти е успял изкусно да заблуди Блумбърг, като е създал впечатлението, че има мащабно наблюдаване на изборите, но в действителност за това похарчил едва 32 000 долара. С присвоените пари откупил от брат си дела му в наследственото жилище.
Майкъл Блумбърг бе избран за трети мандат като кмет на Ню Йорк през 2009 г. Той финансира с лични средства кампанията си. В последната класация на милиардерите в сп. „Форбс“ Майкъл Блумбърг, който е и собственик на информационната агенция Блумбърг, зае 30-о място със състояние от 18,1 млрд. долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване