12/21/11 10:33
(http://radiomilena.com/)

Без глоби за винетки без изписан регистрационен номер на возилото

Без глоби за шофьорите, на чиито винетки върху стъклото на автомобила не е написан регистрационният номер на превозното средство. Това уточниха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” по повод на различни публикации през последните дни за такива санкции. Подобно изискване няма, подчертават от агенцията.

 

Предвид предстоящите празници и нарастване броя на пътуващите от агенцията заявиха, че разпространителските пунктове в страната са заредени допълнително с 40 хиляди месечни и седмични винетки за 2011 г.

 

От АПИ посочват също, че от началото на седмицата на дистрибуторските пунктове са предоставени общо 1,6 млн. винетки за 2012 г., от които 70 000 са годишни. Новите винетки се продават в 3450 пункта. От тях 3387 са на дистрибутора, а 63 са на областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Пунктовете на дистрибутора са бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки и т. н.

 

За трета поредна година винетните такси не се променят. През 2012 г. годишната винетка за автомобилите ще струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Винетните такси за превозните средства от първа и втора категория, в които влизат тежкотоварните превозни средства, също запазват старите си цени. Без промяна остават и стикерите за превозните средства с чуждестранна регистрация./КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване