12/21/11 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Влиятелен руски блогър бе освободен от затвора

Блогърът Алексей Навални, ключова фигура в опозиционните протести в Русия, бе освободен от затвора вчера, предаде Би Би Си. Той излежа присъда от 15 дни за съпротива срещу полицията, но обеща да положи “изключителни усилия” за продължаване на протестите. Дни след задържането му в Москва се проведе най-голямата демонстрация срещу правителството от десетилетия, нови масови протести се очакват в събота. Исканията на протестиращите за отмяна на изборите на 4 декември остават в сила, подчерта Навални. “Няма от какво да ни е страх”, добави той. Навални окачестви кандидата на “Единна Русия” за президент Владимир Путин като “главния крадец” и призова да се гласува срещу него.
Най-възрастният депутат в шестия руски парламент, 87-годишният Владимир Долгих, откри първото заседание вчера, след като полицията разпръсна несъгласуван с властите протест, предаде Лента.ру. 25 души са били арестувани. Бившият шеф на администрацията на президента Дмитрий Медведев Сергей Наришкин бе избран за председател на Думата с подкрепата на депутатите от “Единна Русия”. Двамата му заместници са Иван Мелников от КПРФ и бившия вицепремиер Александър Жуков от “Единна Русия”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване