12/21/11 19:15
(http://www.klassa.bg/)

И втората проба на Костадин Стоянов е положителна

Втората допинг проба на защитника на ЦСКА Костадин Стоянов също е положителна. Новината беше оповестена веднага след като излязоха резултатите от втората проверка в Атина. Както е известно, бранителят на „червените“ беше уличен в употреба на забранени вещества, след като тестът, направен след дербито с „Левски“ в края на месец октомври, се оказа с положителен резултат. Преди да бъде отворена и втората проба, ръководството на ЦСКА, лекарят на „армейците“ и футболистът дадоха обяснения пред Националната антидопингова агенция.
Втората проба на Костадин Стоянов, която също беше отворена в гръцката лаборатория в Атина, е потвърдила, че в кръвта на футболиста е открито наличие на веществото метилхексанамин и тези резултати са окончателни. Забраненото вещество се съдържа в капки за очи, сироп за кашлица и в някои антидепресанти и според уличения Костадин Стоянов именно по този начин субстанцията е попаднала в кръвта му.
Сега Българският футболен съюз ще трябва да определи наказанието на бранителя. Според правилника Костадин Стоянов може да отнесе санкция от 6 месеца до 4 години. От ЦСКА обаче се надяват на по-леко наказание за футболиста. Възможно е клубът да обжалва санкцията и впоследствие тя да бъде намалена.
В същото време стана ясно, че клубното ръководство на ЦСКА вече мисли за зимната си селекция. „Армейците“ са хвърлили око на дефанзивния полузащитник Андерсон Карвальо от бразилския „Сантос“, който преди дни загуби финала на Световното клубно първенство от „Барселона“ с 0:4. 21-годишният футболист е бил харесан от „червените“, които са останали впечатлени от неговите качества. Той дебютира в професионалния футбол през настоящата кампания и вече е записал два официални мача за клуба. Лично Драголюб Симонович е харесал бразилеца и е настоял за неговото привличане. Той е гласен за заместник на Тодор Янчев и Борис Галчев, които не бяха на необходимото ниво през есента.
Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораеш пък обяви, че въпросът с негов трансфер не стои на дневен ред. В последния месец името на футболиста беше свързвано с преминаване в „Стяуа“ и „Удинезе“, но бразилецът е категоричен, че засега няма да напуска стадион „Българска армия“. Очаква се през пролетния полусезон бразилецът да бъде водещата фигура в състава на „армейците“ заедно със Спас Делев предвид сигурната раздяла на клуба с Янис Зику и Мишел Платини.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване